Lunchtime

Gårdagens middag blev en utav mina favoriter
Kyckling med serranoskinka och balsamsås
Blev inte sämre av trevligt sällskap, gott vin, och att regnet öste ner utanför fönstrena


Recept

4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parma/Serranoskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
Man kan även fylla kycklingen med någon god färskost (men såsen smakar väldigt mycket så behövs iof inte)

Hur gott som helst och enkelt

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0